Hajdúsámsoni Ízek Fesztivál


Ez év tavaszán kaptunk megbízást Hajdúsámson Város Képviselőtestületétől, a fesztivál ötletének megtalálásában, majd megszervezésében. Fő feladatunk a rendezvény helyszínének kiválasztása a lehetséges önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok közül, jelenjen meg a gasztronómia, valamint a helyi pálinka tulajdonosok közötti verseny szervezése. A rendezvénynek két naposnak kellett lennie, melyből a második nap a sport köré szerveződjön.

Az elvárások között a fő cél volt, hogy a korábbi Városnapi Ünnepségektől eltérő új rendezvény szülessen.

Az új rendezvény helyszíne az Epreskerti Rendezvénytér lett. A terület nagysága, elhelyezkedése alkalmas volt arra, hogy nagy nézőszámú rendezvény esetén is kényelmesen, megfelelően elszeparálva legyenek a nézők és résztvevők, fellépők egymástól.

Hajdúsámson gazdag gasztronómiai múlttal rendelkezik, ezért javasoltuk, hogy a fesztivál neve legyen, Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja. Főzőverseny, és pálinka verseny is meghirdetésre került. Mindkét versenyre nagy volt az érdeklődés.

A színpadon délelőtt 10 órától este 21.30 között folyamatosan léptek fel a helyi és környékbeli amatőr és profi szólisták, együttesek.

A fesztivál másnapján sakkverseny, kerékpárverseny, futóverseny, labdarúgó verseny került megrendezésre.

A kiemelt sport rendezvény a C típusú Kettes fogathajtók versenye volt. Látványos bemutatót láthattak a nézők a Baranta harcművészetből.