Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

Európai Uniós támogatásból valósult meg az „EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE KOCSORDON” című projekt.

 

2014/10/20

Az Európai Unió 59.951.310 Ft összegű támogatást biztosított az ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0053 kódszámú projekt megvalósítására Kocsord Község Önkormányzata számára.A projekt 100% – s támogatást nyert, így önerő nélkül valósult meg a projekt.

 

A projekt célja:

 

Kocsord község gyermek- és fogorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat épületének felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése.

A beruházás révén a lakosság életminősége javulni fog, az orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférés minden lakos számára biztosított.

A korszerűsítés után fogorvosi rendelő és a házi gyermekorvosi rendelő önálló bejárattal rendelkezik, önálló váró helyiségekkel melyek szellőztetést és nagy felületű bevilágító felületet kaptak.

 

Mindegyik egységben elhelyezésre került az akadálymentes WC helyiség, a beteg és egészséges gyermekek vizes helyiségei is. A gyermekorvosi rendelőhöz és a védőnői szakszolgálathoz, egészséges gyermekek vizsgálójához tartozó egységek, akadálymentes WC helyiségében, pelenkázó funkció is kialakításra került.

 

A korábbi alacsony hatásfokú gázkazánt korszerű, nagy hatékonyságú, kis energia felhasználású, egységenkénti kondenzációs fűtőberendezésre cserélték. A meleg víz előállítására – a fogorvosi rendelőn kívül – tetőfelületre helyezett napkollektort került elhelyezésre, melegvíztároló tartállyal.

 

 

Bővebb felvilágosítás:

Dr. Barkaszi Sándor Polgármester

KOCSORD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

4751 Kocsord, Szent István u.13.                                                                                                                                                                                         Telefon: 06 44/380 – 555