Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

Európai Uniós támogatásból valósul meg Vaja és Őr települések között a külterületi kerékpárút

2014/11/27

Vaja Város Önkormányzata 112.590.495 Ft – s támogatással valósítja meg aKÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0032 kódszámú Vaja-Őr települések közötti külterületi kerékpárút építése” című projektjét.

 

 

A projekt 100 % – os támogatás intenzitással valósul meg.                       A beruházás pénzügyi fedezetének 85 % – át az Európai Unió, míg 15% – át a Hazai forrás biztosítja.

A projekt célja: hogy Vaja Város Önkormányzata,megépítse Vaja Város és Őr község között, a külterületi kerékpárutat.A két település a rendkívül forgalmas és balesetveszélyes 49-es számú országos főútvonalon helyezkedik el, mely útszakasz forgalmából adódóan kiemelt balesetveszélyt jelent a gépjármű és kerékpárforgalom tekintetében egyaránt.

A kerékpárút megvalósításával javul a közlekedésbiztonság, nagymértékben hozzájárul a lakosság életszínvonalának emeléséhez, segíti eljutásukat munkahelyükre, az oktatási és nevelési intézményekbe, javítja a települések összképét, növeli turisztikai vonzerejüket.

Jelen fejlesztés megvalósítása hozzájárul a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Kerékpárforgalmi Hálózatfejlesztési Koncepcióban tervezett Rohod- Mátészalka-Csengersima regionális kerékpárút hálózat kialakításához, annak egy szakasza épül meg.

A létrejövő kerékpárút hossza 1 208,593 méter, burkolatszélessége 2,60 méter, a padka szélessége 0,50 méter.  A fejlesztés eredményeképpen 5,708 km egybefüggő kerékpárút hálózat kerül kialakításra, a tervezett szakaszon a kerékpáros forgalom mintegy 200 %-os növekedése várható.

 

Felvilágosítás:

TISZA SÁNDOR Polgármester

Vaja Város Önkormányzata

4562 Vaja Damjanich út 71

http://www.vaja.hu/